طرز تهیه یک مرصع پلوی عالی و اعیانی

۲۲ مرداد ۱۳۹۶ الکتریک

در آشپزی به همراه مهدی الکتریک امروز برایتان طرز تهیه یک غذای ایرای واصیل را که عطر و طعمی مدهوش کننده دارد، آماده کرده‌ایم همراه ما به همراهشید.

تحریریه مهدی الکتریک: مرصع پلو، همان طور که از نامش بر می‌آید، پلویی آرهسته به نگین های رنگین و
شیرین مزه هست. این غذا طعمی شیرین دارد و در آن مواد اولیه و بومی ایرانی
را می‌توان دید که از آن جمله پسته، به همراهدام، مربه همراهی پرتغال، زرشک و هویج و
زعفران هست.

همچنین اندکی شکر به پلو افزوده می‌شود تا ترشی بیش از
حد زرشک ها را به تعادل برساند. مرصع پلو را تنها برای مناسبه همراهت خاص مانند
عروسی ها تدارک می‌بینند، چرا که طعم شیرین آن نشانی از امید به آغازی
شیرین و خوش هست.

 

طرز تهیه یک مرصع پلوی عالی و اعیانی

مرصع پلو را اغلب به همراه خورشت مرغ صرف می‌کنند تا تضاد خوشمزه ای بین دو طعم شیرین و نمکین ایجاد شود.

 

تاریخچه مرصع پلو:

 

تاریخچه مرصع پلو به دوره صفوی برمی
گردد؛ در این دوران آشپزی ایرانی پیشرفت های شگرفی کرد و بسیاری از غذاهای
مجلسی ایرانی مانند مرصع پلو متولد شدند. از آنجا که تزئین این غذا به
اندازه کیفیت اجزای تشکیل دهنده اش اهمیت دارد و روی برنج به همراه انواع مغزها و
میوه های رنگارنگ پوشیده می شود، می توان آن را از نظر زیبه همراهیی به فرش
ایرانی تشبیه کرد.  به دلیل زرشک و خلال پرتقال یا نارنج، از جمله غذاهایی
هست که مردم هستان های فارس و خراسان آن را بیش از سایر هستان های ایران می
پزند و به آن علاقه دارند.

البته در هستان خراسان به این غذا رنگینک پلو
می گویند بنابراین اگر روزی مهمانی از این ۲ هستان داشتید، بهتر هست یکی از
غذاهایی که برای پذیرایی انتخاب می کنید، مرصع پلو به همراهشد. گاهی این غذا به همراه
شیرین پلو اشتبه همراهه گرفته می شود و نکته های ریزی هنگام طبخ آن از قلم می
افتد.

 

طرز تهیه یک مرصع پلوی عالی و اعیانی 
مواد لازم:

    ۴ پیمانه برنج خیس خورده

    ۱ کیلوگرم مرغ

    ۱ پیمانه کشمش

    ۱ پیمانه زرشک

    ۱ پیمانه خلال به همراهدام  خلال پسته

    ۱ پیمانه خلال هویج

    ۱ پیمانه مربه همراهی پوست پرتقال یا نارنج

    ۱ پیمانه پیاز

    ۱ عدد زعفران

    به میزان لازم نمک وفلفل

    به میزان لازم  زردچوبه

 

طرز تهیه یک مرصع پلوی عالی و اعیانی 
طرز تهیه:

۱. برنج را می شوریم و آبکش میکنیم و میگذاریم تا دم بکشد . مرغ را به همراه پیاز و زردچوبه و نمک و فلفل و زعفران فراوان و آب کم میگذاریم تا بپزد .

 ۲.کشمش را به همراه کره سرخ می کنیم . زرشک را که از قبل خیس کرده ایم به همراه کره و کمی شکر تفت میدهیم و ۴/۱ پیمانه ( بسته به میزان زرشک ) آب بهش اضافه میکنیم و میگذاریم تا کمی جا بیفتد و در آخر زعفران را اضافه میکنیم .

۳. خلال به همراهدام و خلال پسته را که از قبل خیسانده ایم جداگانه به همراه کره خوب تفت میدهیم . خلال هویج را به همراه کره و کمی شکر تفت میدهیم . خلال پوست پرتقال یا نارنج را که از قبل خیس کرده ایم و چند به همراهر جوشانده ایم وآب آن را عوض کرده ایم تا تلخی آن گرفته شود را به همراه شکر و کره تفت میدهیم . کلیه مواد را به صورت جداگانه آماده کرده و کنار میگذاریم .

۴. در این مرحله برنج را که آب کش کرده ایم دم میکنیم و زمانی که آماده شد یک لیوان از آن را به همراه زعفران مخلوط کرده و خط خط و تکه تکه مواد را روی برنج تزیین می کنیم . میتوانیم مرغ را کنار غذا یا لا به لای برنج سرومی کنیم یا اینکه میتوانیم مرغ را ریش ریش کرده و کمی به همراه زعفران مخلوط کنیم و دور برنج بدهیم . 

دانلود آهنگ مسعود صادقلو ما به هم میایم